Een paar weken terug kwamen we op het lumineuze idee om op een zondagochtend om 9uur een WODje te doen. WOD staat voor Workout Of the Day. Die zondagochtend was gisteren. Niemand minder dan Eline van CrossFit Cargo stond gisterenochtend paraat om Sofie, Trui en mij “af te beulen”. Ik noem het afbeulen, want ik ben allesbehalve een ochtendmens. Ook sporten ’s morgens is niet meteen aan mij besteed. Gelukkig was er eerst nog tijd om een grote tas koffie naar binnen te kappen.

Crossfit?

CrossFit kan je vergelijken met de les “Reis rond de wereld” tijdens Lichamelijke Opvoeding. Dat was zowat de enige les waar ik naar uitkeek. Lekker bewegen met véél afwisseling en er zijn altijd gemakkelijke en moeilijkere oefeningen bij. Ideale afwisseling dus. Zo ook bij CrossFit.

Aangezien het de eerste keer was, had Eline een les voor beginners voorbereid. Planken, Squats, Wall Sitting en nog een paar andere oefeningen passeerden de revue. De ideale workout om de dag mee te beginnen en uw lijf wakker te maken.

Cardio

Wat het hart betreft, sommige oefeningen durven al eens intensiever dan andere oefeningen en moest ik er op letten dat ik de nodige rust inbouwde om niet boven mijn maximum hartslag te komen. Ook was er wat rusttijd tussen de oefeningen door, omdat we nog uitleg moesten krijgen, wat er voor zorgde dat er tijd was om de hartslag te laten dalen.

De spierpijn van vandaag daarentegen. Laten we zeggen dat ik weer een paar spieren heb ontdekt waarvan ik van het bestaan niet afwist. 😉

Crossfit

CrossFit Cargo

Voor wie zelf eens CrossFit wil proberen, vanaf volgend jaar opent CrossFit Cargo haar deuren in Dok Noord, dus probeer het zeker eens uit. De kans dat je mij er zal tegenkomen is groot!