Een citytrip van 8 dagen in Porto, de vlucht was geboekt, maar qua overnachtingen had ik nog niet meteen iets gevonden dat betaalbaar bleef. Hotels voor 8 dagen kan al redelijk duur uitvallen zo bleek en na lang te browsen op booking.com stapte ik over naar Airbnb.

Een paar jaar geleden heb ik een appartement geboekt voor 4 personen in Kopenhagen en dit was toen een aangename ervaring, dus ik dacht waarom dit nog eens niet proberen in Porto. En zo geschiedde.

Courtyard Studio

Ik boekte een appartement bij Miguel, de Courtyard Studio – “Kitchen Room”. Miguel heeft het volledige pand gekocht en verbouwd tot verschillende moderne appartementen en wij verbleven in de studio dat jaren terug een keuken was. Deze was mooi omgebouwd naar een studio met keuken, badkamer en woon/slaap gedeelte. Dit alles had nog een grote gemeenschappelijke tuin en de Kitchen Room had nog een klein privé terras waar je in de namiddag kan genieten van de warme stralen van de zon.

Het gebouw zelf ligt vlak tegenover het ziekenhuis en aangezien ik een lichte slaper ben baarde mij dit wat zorgen qua geluid. Dit was dus onterecht, want de studio heeft zware luiken die de kamer volledig verduisteren, maar ook nog eens alle geluid van buitenaf blokkeren. Ideaal dus. Ik heb 8 dagen lang als een blok geslapen.

Ontvangst

De sleutels moesten we ophalen in de Native Store, een paar straten verderop. Tiago, één van de medewerkers, gaf ons de sleutels, een kaart en uitleg wat er allemaal in de buurt te beleven valt. Tips van een local dus.

De studio zelf voelde meteen als een eigen plekje waar we de komende 8 dagen zouden kunnen thuiskomen. We installeerden ons, trokken andere kleren aan en gingen op verkenning in de stad om al meteen de eerste porto’s te proeven.