Sophie de Brabander

Drumvision

Vorig jaar in september had ik eindelijk de stap gezet om drumlessen te gaan volgen en schreef mij in in de muziekschool hier in Gent. Na 6 weken bleek dat ik drummen de maks vind en het echt wil doen als hobby, maar dat de manier van lesgeven (volgens een boekske) niet mijn dada was, dus ik kapte ermee..

Af en toe nam ik nog eens mijn drumsticks in de hand en trommelde ik stiekem (als mijn vrouw niet thuis was) op alles wat ik vond. Het bleef kriebelen. Ik wilde terug les volgen. Privéles deze keer. Een crashcourse. Niet teveel blabla, gewoon leren drummen en zo kwam ik terecht bij Drumvision in de Dampoortstraat.

Maanden heb ik het uitgesteld. Drempelvrees. Dat is iets wat ik onder andere heb van mijn moeder. Soit. En gisteren was mijn emmer vol. Ik was mijn uitstelgedrag zooooo beu, dat ik gebeld heb voor meer informatie en aan het einde van het telefoongesprek had Drumvision er een leerling bij. Ik mocht de volgende dag, vandaag dus, mijn eerste les gaan volgen!

Man wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Ik heb in dit half uurtje vandaag meer geleerd dan in de 6 weken op de muziekschool. Geen weken getrommel op een snare, maar meteen het echte werk. Bass drum. Snare drum. Crashbekken. Hi-Hat. Toms. Stap voor stap weliswaar. Ritmes. Concentratie, ledematen leren beheersen. Kortom I LOVE IT!

Ik kijk al uit naar vrijdag, want dan is er les 2!

#HappyCamper

« »

© 2018 Sophie de Brabander. Theme by Anders Norén.