Af en toe verras ik mijn vrouw eens graag en vorige maand heb ik haar verrast met een bezoekje aan een alpacaboerderij.

Zoals iedereen al weet is Sofie zot van lama’s, ik druk het even licht uit, maar had ze nog nooit eentje van dichtbij gezien. Ik had al een paar keer voorgesteld om naar de zoo te gaan, maar dat wou ze niet, wat ik kan begrijpen. De zoo blijft uiteindelijk een zielige plaats om naartoe te gaan. Dus ik zocht een andere oplossing en die kwam er van de mama.. Zij had Mieke van Ecosnooze gezien op een tuinbeurs en had haar verteld over de schoondochter en obsessie met lama’s. Mieke, een toffe madam, vindt het helemaal niet erg dat er mensen op bezoek komen en na mijn mailtje hadden we al vlug een afspraak voor een zaterdagvoormiddag.

Bij het oprijden van haar domein komen de alpaca’s je tegemoet alsook de twee collies. Mieke kwam ons enthousiast begroeten en nam ons mee naar de wei van de alpaca’s waar we ze stukjes wortel mochten geven. Ik had zo’n beestjes groter verwacht om één of andere reden. Na 5 seconden begon ik Sofie haar liefde voor die beestje nog meer te begrijpen. Je kan niet anders dan smelten als ze je aankijken voor nog een stukje wortel..

En het beste moest nog komen!

Mieke vroeg of we geen zin hadden om met Rosalie en Shiva een wandelingetje te maken door het prachtige landschap van Michelbeke.. En zo geschiedde.. Elk met een alpaca aan de hand gaan wandelen terwijl Mieke vertelde over zichzelf en haar liefde voor de beestjes.

Na een fijne en rustgevende wandeling, deden we nog kijkje in haar winkeltje met alpacaspulletjes, Sofie kocht een muts en namen afscheid. Een fijne ervaring, die leuker geworden is dan dat ik mij zelf het had voorgesteld!

Bedankt Mieke van Ecosnooze!