Toen we onze lening afsloten voor het nieuwe huis was één van de voorwaarden dat alle rekeningen overgezet werden naar de bank in kwestie (Centea), wat voor mij alles behalve een probleem was aangezien de service bij hen 100 keer beter was dan bij Fortis.

Ondertussen zijn we een maand verder en zijn alle domicilieringen en doorlopende opdrachten overgezet en is het dus tijd om de rekeningen stop te zetten te beginnen met VISA. Ik ben ondertussen al 3 keer langsgeweest in het kantoor en nog is mijn VISA niet opgezegd. Hoe dat komt?

Wel… Bij het eerste bezoek kon/mocht ik mijn rekeningen niet stopzetten omdat dit moet gebeuren in mijn thuisbank en u thuisbank is niet eender welk kantoor van Fortis, maar hetgeen je opgegeven hebt als dichtstbijzijnde kantoor en dat was dus niet het kantoor in Ledeberg/Gentbrugge, maar dat in het Rabot, dus ik zou naar daar moeten gaan. Koppig als dat ik ben stelde ik hem voor om van dit kantoor in Gentbrugge mijn thuisbank te maken en dan mijn VISA te annuleren, maar dat mocht niet van meneer. Het zou toch een drietal dagen duren, dus hij verwees mij vriendelijk om toch naar het Rabot te gaan. Ondertussen bleef het kantoor in het Rabot mijn thuisbank.

Goed. Het tweede bezoek in Gentbrugge was woensdag 31 oktober en ik was van plan om aan een andere collega te vragen om van dit kantoor mijn thuisbank te maken, wat geen probleem was. Terwijl ze bezig was vroeg ik haar of het al mogelijk was om mijn VISA op te zeggen en raad eens… GEEN PROBLEEM! Achteraf gebleken kon ze ze niet annuleren omdat er nog een bedrag opstond en ze dat pas kon doen als de maand was afgesloten. Dus vroeg ze mij om vrijdag (vandaag) terug te komen.

Zo gezegd zo gedaan. Ik ga vandaag terug en wat blijkt… Ik kan ze pas opzeggen als het bedrag is betaald.. Dus daar stond ik voor de derde keer voor Piet Snot. Ik kan dus pas 12 november mijn VISA stopzetten.