Ik lees graag en, naar mijn mening, redelijk veel. Goodreads is daarbij ook een grote stimulans om nog meer boeken te lezen, zeker sinds dat ze een paar jaar terug er een “spel” van gemaakt hebben. The Goodreads Reading Challenge. In het begin van het jaar kan je ingeven hoeveel boeken je het komende jaar wilt lezen. Je krijgt dan ook een paar statistieken te zien zoals: hoeveel boeken moet je nog lezen, hoeveel boeken zit je voor of achter op schema en progressie.

Goodreads maakt geen onderscheid tussen het soort boeken dat je leest, dus dit kan zowel een audiobook als een comic of een roman zijn. Ik haalde tot nu toe al elk jaar mijn doel en om het mijzelf wat uit te dagen om meer te lezen en te variëren in het soort boeken heb ik besloten om het doel voor 2014 op te splitsen. Zo ga ik volgend jaar het volgende lezen:

  • 12 romans
  • 5 biografieën
  • 1 geschiedenisboek
  • 12 audioboeken (elke maand eentje)
  • 5 graphic novels

Ik lees daarnaast ook redelijk wat technischere boeken, maar daar kan ik geen getal op plakken want dat hangt vooral af van wat er uitkomt en wat ik nodig heb om mijn technische kennis naar een hoger niveau te brengen. Wat de biografieën betreft, heb ik het idee een beetje gestolen van @mdevrieze.

Suggesties zijn zeker welkom!