Madam Vélo, sommigen onder jullie hebben het al een paar keer zien passeren op Instagram, Facebook of Twitter en vroegen wat Madam Vélo precies inhoudt. Wel, een dikke maand geleden kocht ik een nieuwe fiets met als bedoeling om op een sportief niveau te gaan fietsen. Dat betekent dus niet de 10 kilometer door en heen naar het werk, maar effectief ritten van meer dan 50 kilometer te gaan fietsen en op die manier mijn conditie te verbeteren. Makkie zou je denken, ware het niet dat ik een hartpatiënt ben. Ik kan dus niet zomaar opeens 50 kilometer fietsen met een snelheid van 30km/u, ik moet dit opbouwen en dat opbouwen gaat bij mij trager dan iemand met een gezond hart.

Ik ging op zoek naar “soortgenoten” die hetzelfde hebben gedaan, maar ik vond maar bitter weinig tot niets over hartpatiënten die dit ook hebben gedaan en toen kwam het idee, waarom zet ik niets op poten? Aantonen dat je ondanks die hartafwijking wel kan sporten, maar dan weliswaar op een eigen tempo.

Madam Vélo was geboren. Een kleine website (nu nog een eerste versie om toch al vanalles te kunnen delen) waar ik mijn avonturen, bevindingen, you name it zal gaan delen.

Dus bij deze kan je Madam Vélo volgen op Instagram, Facebook, Twitter en via de madamvelo.be.

Hier kan je alvast de allereerste blogpost lezen: Hart tegen hard op de fiets