Sophie de Brabander

Op hotel met twee honden

Ik ga graag op reis of een weekendje weg, maar met twee honden is dat niet altijd even gemakkelijk. In de meeste hotels of B&B’s zijn honden niet meteen welkom. Zeker als je er twee hebt. Als ze dan al welkom zijn, dan mag je rekenen op een meerprijs. Deze meerprijs hangt echt af van hotel tot hotel en wordt vaak ook per hond gerekend.

Het was alweer een tijdje geleden dat we er op uit trokken met Lola en Louise en eind september waren we alle vier te gast in één van de Accor hotels in Leuven, het Ibis hotel in het centrum. De ideale gelegenheid dus om samen met Lola & Louise lange wandelingen te maken in en rond Leuven.

Stadswandeling

Na ingecheckt te zijn en de kamer geïnspecteerd te hebben trokken we het stad in om een hapje te eten. De keuze viel op een vegetarisch restaurantje in de buurt van het hotel en genoten er van een gigantische burger. Lola en Louise dronken er in de “doggybar” en we waren klaar voor de geplande stadswandeling.

Sofie, Lola en Louise voor de Sint-Pieterskerk

Ik had voor de gelegenheid de applicatie met wandelknooppunten gedownload op mijn Android en een wandeling van ongeveer 10 kilometer uitgestippeld. We hadden minder geluk met het weer, want de wandeling begon in de gietende regen, maar gelukkig waren we voorzien van een goede regenjas en klaarde het na een half uurtje op.

Eén van de tussenstops was het Groot Begijnhof waar geen begijntjes meer wonen. Een aantal jaar geleden heeft de universiteit van Leuven het begijnhof gerenoveerd en nu wonen er vooral studenten en gastprofessoren. Het begijnhof zelf is mooi en rustgevend en ideaal om even tot rust te komen. Zeker in het weekend, als alle studenten naar huis zijn.

De route stuurde ons daarna door het Arenbergpark, waar een heus sportcentrum is van de Universiteit. Het was er door het slechte weer redelijk rustig en de route die we moesten volgen lag er redelijk modderig bij dus besloten we om toch maar terug te keren naar het hotel. De honden waren al doorweekt, hingen vol modder en hun tempo was al aanzienlijk lager. Ze zijn dan ook niet meer van de jongste.

Aangekomen in het hotel rustten wat uit, ik las wat verder in mijn boek, de honden kregen hun avondmaal en daarna was het aan Sofie en mij om een avondmaal te zoeken. Via Facebook had ik al de vraag gesteld waar we terecht konden met Lola en Louise en via via meldde de eigenaar van De Blauwe Schuit dat we alle 4 welkom waren bij hem.

Dus de keuze was snel gemaakt. De Blauwe Schuit it is. Louise, aka The Chick magnet, had al meteen touche van een paar meisjes die haar wilden strelen. Maar soit. De honden gingen rustig onder tafel liggen en de vriendelijke dienster nam onze bestelling op. Vol au vent met kroketjes voor mij en de moussaka voor Sofie gingen er vlot in en smaakten enorm na al dat wandelen.

Heerlijk gewandeld, lekker gegeten en gedronken. Tijd om terug richting het hotel te trekken en in bed nog wat te lezen want de volgende dag stond er een natuurwandeling op de planning.

De Hagelandse Vallei

Op de website van Natuurpunt vond ik een wandeling door de Hagelandse Vallei. 10 minuutjes met de auto. We parkeerden de auto aan wandelknooppunt 1 en volgden de bordjes van de rode wandeling en aangezien foto’s vaak meer zeggen dan 1000 woorden, enkele sfeerbeelden.

IMG_9429 IMG_9392 IMG_9386IMG_9382

IMG_9378

IMG_9417

Een heerlijk weekend met de honden dus en een absolute aanrader. Dit weekendje Leuven heeft mij er terug doen aan herinneren hoe gemakkelijk het wel niet is om met honden op hotel te gaan en dat Ibis huisdieren toelaat, wat fijn is.

« »

© 2018 Sophie de Brabander. Theme by Anders Norén.