Als je als muziekliefhebber in Porto bent dan moet je gewoon de rondleiding in het concertgebouw Casa Da Música doen. Serieus. Elke dag om 16u is er een rondleiding met een Engelse gids, die je mee op touw neemt door de kamers van Casa Da Música. Voor wie Portugees spreekt is er een rondleiding om 11u en eentje om 16u.

Casa Da Música

Rem Koolhaas

Casa Da Música werd ontworpen door Rem Koolhaas en ging voor het publiek open in 2005, 4 jaar later dan voorzien. De officiële opening was gepland in 2001 omdat Porto dan culturele hoofdstad van Europa was, maar helaas. 4 jaar na datum was het dan eindelijk zover en werd het indrukwekkende gebouw door de Portugese president Jorge Sampaio geopend.

Casa Da Música

Het gebouw bestaat uit twee hoofdzalen, de grote zaal waar ± 1200 mensen kunnen zitten en een kleinere zaal kan een capaciteit aan van maximum 650 mensen bij een staand concert. Inderdaad een staand concert, want er zijn niet alleen klassieke concerten, maar ook rock, pop en andere soorten passeren geregeld de revue.

Op het zevende verdiep heb je dan ook nog eens een restaurant waar je vanaf 19u30 uitgebreid kan eten en genieten van het uitzicht over Porto.

Meer info over de rondleiding vind je hier.