Zoals ik al eerder schreef is Hurts zowat de enige band die bij mij door merg en been gaat en waar ik uuuuuren naar kan luisteren. Letterlijk.
Dus toen er een paar weken terug een mailtje binnenkwam van Amaury met de vraag of we zin en tijd hadden om mee te gaan naar Berlijn naar één van hun eerste concerten voor de release van hun nieuw album was ik meer dan enthousiast. Je mag dit gerust lezen als hysterisch enthousiast.

Dus dit weekend trokken Sabine (van Sony Music Belgium), Amaury, Melanie, Sofie en ik richting Berlijn.

Giechelend en vermoeid kwamen we het hotel binnen waar ons na een 10tal minuten een, voor mij nog altijd ongeloofwaardige, verrassing stond te wachten. Toen we aan het inchecken waren kwamen Theo, Adam en hun entourage ook binnen in het hotel. Opeens was het gegiechel over en was het muisstil. Na een korte introductie trokken we naar onze kamer om even te bekomen van de reis en de ontmoeting. Trouwens héél fijne en lieve kerels met allebei een mooie stem en mooie ogen. Soit.

Diezelfde avond trokken we richting het Postbahnhof  om Hurts in actie te zien. De liefde voor hen is nog groter geworden, want alweer ging hun muziek vanaf de eerste noot door merg en been en werd ik helemaal meegesleept. Het Duitse publiek is, zoals het Franse publiek, een pak enthousiaster en gemakkelijker mee te krijgen dan het Belgische publiek. Ze kennen misschien zo goed als geen Engels, maar de teksten van zowat alle nummers konden ze zonder enig probleem meezingen met een paar kippenvelmomenten als gevolg. Theo glunderde. De zelfzekerheid, in vergelijking met 2 jaar geleden, straalde van hem af. Ze zijn alweer pakken gegroeid. De nummers van het nieuwe album zijn een pak ruiger en de gitaar wordt vaker gebruikt.

Op 8 maart komt EINDELIJK hun nieuw album uit en het wordt er alvast eentje voor in mijn collectie. Als ze dan hopelijk naar België komen dan ben ik zeker weer van de partij.

Pre-order Exile op iTunes
informationhurts.com
Theo op Twitter
Facebook
Theo Instagram
Adam Instagram

En voor de liefhebbers.. momenteel kan je nog gratis en voor niets de nieuwe single “Sandman” downloaden op hun website.