Sophie de Brabander

Starten met schrijven

Afgelopen donderdag ging ik voor het eerst richting de Spitaalstraat om een korte cursus te volgen om te starten met schrijven. Schrijven kan ik uiteraard, maar af en toe wil ik een verhaal of blogpost neerpennen en kom ik niet verder dan een onsamenhangende intro. Ik ging op zoek naar schrijftips en tricks op het internet om mij te helpen en kwam terecht op de cursus van Wisper: Starten met Schrijven met als lesgever David Troch.

Dus afgelopen donderdag was het de eerste les en deze begon niet met het traditionele kennismakingsrondje, maar in plaats daarvan mochten we meteen beginnen met een verhaal te schrijven over de persoon aan de andere kant van de tafel en hoe zijn/haar dag was.

De persoon tegenover mij, laat ik ze even Stephanie noemen, stond deze ochtend héél vroeg op om de eerste trein richting Brussel te halen. Eens op het werk aangekomen ging ze meteen aan het werk om de nieuwe campagne voor een bekend merk live te krijgen op tijd. Na al dat harde werk vertrok ze rond 17 uur naar huis om nog even te bekomen van de drukke werkdag, de kat te knuffelen en richting Wisper te vertrekken.
Dit was haar dag in grote lijnen, maar Stephanie heeft ook tal van hobby’s waar e zich naast de werkuren mee bezighoudt. Volgens wat ik gehoord heb kan Stephanie goed theater spelen en krijgt ze af en toe een hoofdrol te pakken. Maar nu wil ze verder gaan en zelf een toneelstuk gaan schrijven en dat brengt haar bij Wisper.

Dit is letterlijk overgeschreven van wat ik die avond heb genoteerd, dus er is zeker ruimte voor verbetering en wat Stephanie betreft.. Ze heet niet Stephanie, is een hondenmens en werkt niet in Brussel, maar in Gent en volgens haar ben ik een leerkracht aardrijkskunde in het middelbaar onderwijs en is mijn naam Sarah.

Bij de volgende opdracht kregen we een foto waar 2 personen op staan waar we een volledig verhaal moeten rond verzinnen. Dit moet dinsdag ingediend worden en mag maximum 1000 woorden bevatten. Huiswerk dus.

« »

© 2018 Sophie de Brabander. Theme by Anders Norén.