The Ting Tings brachten eind vorige maand hun nieuw album “Sounds from Nowheresville” uit en om deze te promoten traden ze vrijdag op in La Cigale in Parijs en wij mochten van Sony Music Belgium daar naartoe.

Dus na een vlotte treinreis kwamen we rond een uur of 3 aan in het hotel Mercure Terminus Nord. De zoektocht naar het hotel was super gemakkelijk, want bij het verlaten van het station was dat het eerste dat we te zien kregen.

Het hotel is echt een aanrader. Je hebt een fantastisch uitzicht op Gare Du Nord en de Sacre Coeur.

De kamer was ruim en rustig ook al was deze gelegen aan de straatkant en zoals je kan zien had mijn vrouw het erg naar haar zin. 🙂

Na een lekkere maaltijd in een vegetarisch en Indisch restaurant Saravanaa Bhavan en wat verkenning van de stad trokken we richting La Cigale naar het optreden van The Ting Tings.

Voor degene die niet meteen weten wie The Ting Tings zijn, het iseen Brits duo die in 2008 doorbraken met het nummer “That’s not my name”:

Ik had al een paar video’s gezien van optredens en had er, ondanks het feit dat ik ze wel leuk vind, niet echt hoge verwachtingen bij, maar na een half nummer was ik al helemaal veranderd van gedacht. Het publiek was meteen mee en ging volledig uit de bol. Jong en oud stond wild te shaken op de beats en de temperatuur in de zaal steeg razendsnel. Fantastisch om te zien hoe moeder en zoon aan de overkant samen helemaal uit de bol gingen. Er was zelfs een koppel die oud genoeg was om mijn grootouders te zijn die zich volledig overgaven aan de muziek.

Schitterend.

De show zelf zat héél strak in elkaar. Roadies die alert waren en die wisten wanneer ze de gitaar van de drummer moesten komen halen zodat hij kon verder drummen. Micro’s die op de grond vielen en meteen werd rechtgezet door iemand.

Als je de kans hebt om ze aan het werk te zien, moet je dat zeker doen. The Tings Tings zijn een pak beter live. Op hun album zijn ze eigenlijk nog redelijk braaf en alles is afgewerkt tot in het detail. De live versie daarentegen is al een pak ruwer en aangezien de meeste geluiden live worden opgenomen tijdens het optreden kan dit voor leuke taferelen zorgen.

Sofie filmde de laatste minuten van het concert: (Let wel op als je epilepsie hebt als je de beelden bekijkt)

La Cigale was/is een super zaaltje om zo’n optredens te geven. Wij stonden aan de linkerkant op het balkon en daar was de akoestiek ook goed in tegenstelling tot een paar zalen waar we al naartoe zijn geweest.

Het was dus super en voor herhaling vatbaar.

The Ting Tings Website
The Ting Tings – Sounds From Nowheresville on Spotify
@TheTings