Een paar dagen geleden werd de app Verborgen Parels gelanceerd door de Bib en het is echt een dikke vette aanrader voor iedereen die graag leest en op zoek is naar een goed boek. Deze app heeft gratis 15 knallers nog tot 15 januari beschikbaar gesteld.

Enkele van mijn favorieten:

Hard Hart – Ish Ait Hamou

In één ruk heb ik dit boek uitgelezen. Wat op het eerste zicht een klassiek verhaal lijkt over een jongen dat verliefd wordt op een meisje uit zijn klas, is meer dan alleen maar een verhaal over liefde. Aangrijpend, meeslepend, … Een boek dat je niet gemakkelijk weg kan leggen.

Het huis van de moskee – Kader Abdolah

Aga Djan is een vooraanstaand man en leider van de moskee in zijn dorp. Kader Abdolah sleept je mee in het verhaal van Aga Djan en hoe hij het radicaler worden van Iran ervaart.

Joe Speedboot – Tommy Wieringa

Frankie belandt 200 dagen in een coma en wanneer hij wakker wordt weet hij dat hij niet meer dezelfde Frankie is dan voorheen. Hij leert Joe Speedboot kennen en die verandert hem in een succesvolle armworstelaar. Een absurd, geniaal, grappig boek met meerdere wtf-momenten.

Problemski Hotel – Dimitri Verhulst

Nog zo een boek dat ik in één ruk heb uitgelezen. Dimitri verbleef, om dit verhaal te kunnen schrijven, effectief in een asielcentrum. Hij schrijft zijn eigen versie van hun verhalen neer en wat ze allemaal moeten doorstaan om het geluk te vinden. Als ze dit al vinden.

Woesten – Kris Van Steenberge

Elisabeth en Guillaume worden ouders van een tweeling en dit net voor de Eerste Wereldoorlog. Valentijn wordt normaal geboren, maar de andere zoon is zo misvormd dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Naamloos. Naamloos blijft, tegen alle verwachtingen in, leven. Het verhaal wordt op een interessante manier naar voren gebracht door elk personage aan het woord te laten. Knap geschreven en meeslepend.

Voor wie zelf ook nog een paar boeken uit de app wil verslinden kan zich wenden tot de App Store of Play Store.