Elke maand komt er 20 euro beltegoed op mijn kaart. Je kan dat beltegoed gebruiken om te bellen, maar ook om een busticket van De Lijn te kopen,  elke maand 2 euro doneren aan SMS4Light.be of er gebruik van maken in het buitenland om je roaming te betalen.

Ik verander één dezer van prepaid naar een abonnement bij een andere provider, wat betekent dat ik mijn bijeen gespaard beltegoed kwijt zal zijn. Ik deed navraag op Twitter of er goede doelen zijn waar ik mijn krediet aan kon schenken, maar helaas. Het is daarnaast ook niet mogelijk dat krediet aan iemand anders te schenken. Logisch, maar toch een bummer.

De zoektocht ging verder en zo kwam ik op betaallijn.be.

Belwaarde teveel? Zet hier je overtollige belwaarde om in geld.

Na het invullen van mijn naam, e-mailadres en bankrekeningnummer, dit hebben ze nodig om het tegoed door te storten, werd ik doorgestuurd naar de pagina waar mooi werd uitgelegd wat mij te doen stond.

  1. Bel naar 0904-44301 (€ 2,00 per minuut + providerkosten).
  2. Toets de gegenereerde pincode in.
  3. De betaling start automatisch.Voor elk gebelde minuut krijg je 95 cent.  Het tegoed wordt automatisch bijgewerkt als je ophangt.

Eens je gedaan hebt met bellen kan je je tegoed laten uitbetalen. Oh en als je dit dan nog eens gedaan hebt voor 14u30, dan staat het bedrag diezelfde dag nog op je rekening. Zo vond ik daarnet mijn tegoed al op mijn rekening. 🙂

TLDR;
Teveel beltegoed? Eén adres: betaallijn.be